כתבו על מסעדת פרנצ'סקה - francheska בראשון לציון

 
פרנצ'סקה    - francheska
 
 
 
 
מסעדת שף- אוכל עם הברקה
אלעד הולנדר | דרך האוכל, 06/09/2015

מיד כשהתיישבנו בפרנצ'סקה נחתו על השולחן , עוד לפני שהוצאנו מילה, שורה של מטבלים מלווים בג'בטה: מוס סלמון מצוין, סלט עגבניות קליל המעוטר בשבבי גבינת פטה טעימה, טפנד זיתים, ממרח קישואים ונענע, פסטו עשבי תיבול עוקצני, בשל נגיעות שאטה מענגות, שיני שום מקורמלות ( קצת מתוק מדיי לטעמי), סלט קינואה, חמאה מתובלת, צלוחית שמן זית בלסמי ועוד.

אמנם מדובר בקונספט מפנק ( שאפשר גם לבסס עליו ארוחה שלמה), אבל לא הייתי ממליץ לעצור כאן, כי ההמשך מתעלה בהרבה על ההתחלה.

אישית, הייתי מעדיף לקבל שניים- שלושה מטבלים מובחרים ומנגד לשדרג את הג'בטה לפוקצ'ה טובה.

שאלתי ושמחתי לגלות שהדבר כבר בתכנון, ולמעשה השף אופיר דמלין חזר בדיוק מאיטליה מטיול אל סודות הבצק האיטלקי. צפויות להתווסף למקום גם אותה פוקצ'ה חמה ופיצות משובחות.

כיין לארוחה בחרנו את יין " הר אודם" 2005 של יקב הר אודם.

היין מגיע מרמת הגולן, לאחר שבילה 15 חודשים בחביות. היין הזה כנראה נמכר בקצב גבוה מאוד, כי זה שקיבלנו לא הספיק אפילו להיכנס למקרר ולהצטנן טיפה, אך עדיין היה טוב.

המשכנו עם ארנצ'יני במילוי חזה אווז מעושן ברוטב יוגורט. אלו כדורי ריזוטי מטוגנים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, עסיסיים ומלאים בטעמים, חמים כנגד רוטב היוגורט. מנה מעולה, והשנייה היתה אף טובה יותר- פלפל שושקה במילוי בשר סרטנים. לא כדאי לוותר עליה. בעקבות המלצת השף ניסינו גם פטה כבד בליווי ריבת תאנים, שהיה מעולה, עשיר בטעם ובמרקם מצוין.

הצנים היה יבש מדי, ובמהפכת הבצקים הצפויה במקום הייתי עושה מתיחת פנים גם לו. כשהגענו למנות העיקריות חיכתה לנו הפתעה אמיתית.  הזמנו שתי מנות, טורטולונה כבד עוף וריזוטו מיצ'ידיאלה. אין מה לומר חוץ מ " כל הכבוד". אם הייתם צריכים לאכול רק שני דברים במסעדה, לכו על שני אלה.

בצק הטורטולונה מוכן במקום והדבר מורגש מהביס הראשון. מידת ההכנה של הפסטה מדויקת, וזה כה חשוב על רקע התוכן הרך של כבדי עוף.

ניגוד המרקמים בין עטיפת האל- דנטה לתוכן הרך והעשיר הם מקור ההנאה. הטורטולונה מוגש בליווי רוטב בורדולייז עשיר ביותר, וכל ביס הוא פיצוץ אדיר של טעמים בפה. הריזוטו מיצ'ידיאלה הוא מנה חדשה כחלק ממתיחת פנים מלאה לתפריט, והוא עשיר ומבושל לשלמות. המנה עשירה מאוד בטעמים, כתוצאה משילוב פירות הים, הצדפות והשרימפסים. הטוויסט הגדול הוא הפיקנטיות, אותה חריפות עדינה שמרחפת מעל המנה. כל הכבוד לשף על ההברקה הזו.

התפריט עשיר מאוד, ופרנצ'סקה מעניקה תמורה מעולה למחיר. הוסיפו לזה את הנוף לים ואת השירות של מסעדת גורמה וקיבלתם המלצה חמה לביקור.

מקום ליד הים
זיו כהן | ידיעות פתח תקווה, 06/09/2015

הזכרונות המענגים מהביקור במסעדת fish שלחוף ימה של ראשון לציון הביאו אותנו בשבוע שעבר לפרנצ'סקה הסמוכה, מסעדה איטלקית שחוגגת שבע שנים ולרגל המאורע תשלב במטבחה חגיגות קולינריות מרחבי אגן הים התיכון. ערן זינו, מ"ברקרולה" , יבשל עם שף אופיר דמלין בחודש יוני חגיגה איטלקית- מרוקאית ; סוהיל אבו נסרה ממסעדת " ערבסקה" יחבור לשף דמלין לאורך כל חודש יולי לחפלה מלבנון ועד איטליה; ודמלין ואיציק תג'ר ממסעדת " מאיה" , יגישו במהלך אוגוסט ארוחה אגאית, המשלבת את המטבח הטורקי והיווני עם המטבח האיטלקי.

פרנצ'סקה שוכנת בתוך חלל גדול ומעוצב עמוס תאורה, שמרחיק אותנו מהמחשבות על איטלקיות קטנות ורומנטיות בהן ניתן לאכול פסטה לאור נרות ולחשוב על אהבה. היא סואנת למדיי גם בימי אמצע השבוע והפלוס הגדול במיקום שלה נעוץ בכך שאחרי שעוזבים אותה, ניתן למצוא הרבה פחות אור ואנשים על חוף הים ולשמוע ברקע רק את קולות הגלים המתנפצים.

פתחנו במאפה סיציאני חביב, שכולו שכבות פלפלים, חצילים, גבינות עיזים, מוצרלה ופרמז'ן בקרם עגבניות ופסטו. מהצד הטורקי אכלנו בוריק ספינקה , עלי פילומטוגנים עם מילוי של גבינת עיזים, ביצה עלומה ותרד. הבוריק ספינקה היא מנת רחוב שבמסעדות זוכה לשדרוג בפרודוקטים. התוצאה הסופית הורגשה לחלוטין עם נוכחות ברורה של תרד וגבינת עיזים, שלא נתנו לרוטב ההולנדז להשתלט עליהם.

העיקריות היו חגיגה אחת אחת. בביקורות שפורסמו פה בעבר על ערבסקה זכה צוואר הכבש הממולא באורז לשבחים והם מנת חלקו גם הפעם. מהאגף האיטלקי נותרנו נפעמים מהטורטליני שמולאו בכבד עוף ושייטו ברוטב בורדולייז. מנת הריזוטו ארביאטה בציר ירקות שורש עם פירות ים היתה טובה אף היא, אם כי לא התרוממה לגבהים שהציבו שאר המנות העיקריות.

מהאגף המרוקאי אכלנו פסטייה שקדי עגל וכבדי עוף עם פירות יבשים ותערובת תבלינים, שנתנו למנה לנשום ויצרו חגיגה של טעמים.

הקינוחים תיעתעו בין מוצלחים ( קרם קפה טורקי והל על גלידת פיסטוק ואפוגאטו ונילה עם קראנץ' שקדים), סביר ( כנאפה פיסטוקים ושקדים) ויומרני ( טראפלס שוקולד ופלפל חריף).

היומרנות במנה הזו לא צלחה את מבחן הטעם. ניתן אמנם לעדן את מתיקות השוקולד בלא מעט דרכים אבל פלפל חריף היא לא אחת מהן.

כיף בפרנצ'סקה, האוכל טוב והשילוב בין המטבחים השונים מוסיף לעוצמת החוויה. עוד סיבה לכאוב שבשביל מקומות כאלו צריך רכב וחצי שעה פנויה לכל כיוון.